top of page
Over ons
x201916jun_xMARJASTROKE2_4188WB (2).jpg
Peter Kipp (Utrecht, 1952)

Peter wist al van kinds af aan dat hij restaurator wilde worden. Na voltooiing van zijn gymnasiumopleiding werkte Peter een paar jaar als vrijwilliger bij de Archeologische Dienst van de Gemeente Utrecht. Ter verdieping van dit werk volgde hij colleges aan de Universiteit van Amsterdam. In 1972 was hij een van de allereerste acht studenten aan de opleiding voor restauratoren in Amsterdam. Hij koos voor de studierichting papier en meubels. Hij liep stage bij onder andere het Prentenkabinet van het Rijksmuseum.

Na deze opleiding begon Peter in 1982 zijn eigen bedrijf in Utrecht. Hij specialiseerde zich in het restaureren en conserveren van papier. Later raakte hij ook geïnteresseerd in de restauratie van maquettes: het driedimensionale karakter en de constructie van modellen boeiden hem. Hij heeft veel ervaring met de restauratie van zowel papieren maquettes, als modellen van gips en hout.

In 2022 bestaat het restauratieatelier veertig jaar. Zijn opvatting dat de geschiedenis van een object zichtbaar mag zijn staat nog altijd centraal. Met minimale ingrepen herstelt Peter de schade. Ook zorgt hij ervoor dat de kwaliteit van het object niet verder achteruit gaat. De juiste conservering en bewaaromstandigheden spelen daarbij een belangrijke rol.

Peter werkt voor zowel musea en (gemeentelijke) instellingen als particulieren. Hij beoefent zijn vak met kennis van zaken en met veel plezier.

jun3.JPG
Marja Potters (Wouw, NB, 1956)

Marja doorliep de havo in Brunssum (Limburg) en voltooide vervolgens de hogere beroepsopleiding voor verpleegkundigen in Nijmegen. Ze begon haar loopbaan bij de Van der Hoevenkliniek, een tbs-kliniek in Utrecht. Tot 1993 werkte ze in de psychiatrie en in die tijd rondde ze ook een studie geschiedenis af. Aan de Haagse Rijksarchiefschool volgde ze daarna de opleiding tot Middelbaar Archiefambtenaar. Als archivaris werkte ze onder andere bij het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Nederlands Architectuurinstituut (nu: Het Nieuwe Instituut) in Rotterdam en het Rode Kruis in Den Haag.

Marja ontwikkelde haar interesse in schilderen na een reis naar India en Nepal, in 1995. Ze leerde het (experimenteel) schildersvak van Leo Dekker, schilder in Driebergen. Schilderen werd steeds belangrijker in haar leven. In 2006 startte zij haar eigen bedrijf waarin zij met veel plezier haar archiefwerkzaamheden combineert met het schilderen.

In Marja’s werk zijn verschillende thema’s te herkennen, zoals de marmerschilderijen en het recentere project ‘Cirkels’. Zij werkt met verschillende materialen en technieken, en op uiteenlopende formaten. Haar grootste werken zijn de tien meter lange Papier-stroke I en II.

Marja’s werk is ook te koop. Wilt u een schilderij in het echt zien of heeft u vragen over prijzen? Neem gerust contact op!

 

En kijk ook vooral even in de shop waar u unieke kaartensets kunt vinden.

Krachten gebundeld

Marja en Peter werken ook graag samen waar hun expertises overlappen. Ze hebben samen gewerkt aan onder andere de restauratie van behangsels, de inventarisatie van het werk van Dick Bruna en de beschrijving en conservering van een collectie tekeningen uit de jaren 1950. Met de combinatie van hun specialismen, kennis en ervaring vormen zij een krachtig team.

bottom of page