Waar werken wij nu aan?

Volg op deze pagina de projecten waar Peter en Marja op dit moment mee bezig zijn.

In tijden van corona is veel anders. Om gezond te blijven houden we het klein: we zijn veel thuis, ontmoeten weinig mensen en wandelen in de buurt. Ook Marja’s werk wordt kleiner. Ze experimenteert met druktechnieken. Voor haar een totaal andere werkwijze. Bekijk de eerste resultaten hieronder.

Linosnedes van Marja

Sinds kort experimenteert Marja met druktechnieken. Hier de eerste resultaten: linosnedes en een papierdruk. 

Maquette Kunstmuseum Den Haag

Normaal gesproken restaureert Peter maquettes. Dit keer maakte hij er zelf een.
In het begin van de twintigste eeuw maakte architect H.P. Berlage twee maquettes voor de bouw van het Haags Gemeentemuseum (sinds 2019 Kunstmuseum Den Haag). Een van de maquettes is in bewaring bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, de andere is destijds weggegooid. Omdat het Kunstmuseum Den Haag beide maquettes tentoon wil stellen, vroeg het museum aan Peter en aan Elien Voerman de weggegooide maquette te reconstrueren. Aan de hand van eerdere werk- en bouwtekeningen brachten zij deze maquette weer tot leven.

De fotogalerijen hieronder laten de verschillende fases van de reconstructie zien. Het project is inmiddels voltooid. De tentoonstelling 'Het gedroomde museum - Berlages meesterwerk' is geopend, al blijft het museum nog even gesloten vanwege de coronamaatregelen. U kunt de online uitzending van de opening hier terugkijken. Vanaf minuut 23:48 is de maquette te zien. Als de maatregelen het toelaten is de maquette tot en met 20 juni 2021 te zien in Kunstmuseum Den Haag.

Beeldverslag februari 2021

Opbouw maquette en opening tentoonstelling 'Het gedroomde museum' in Kunstmuseum Den Haag.

Beeldverslag periode februari-maart 2020

Beeldverslag periode december 2019-januari 2020

Beeldverslag periode april-juli 2020