Waar werken wij nu aan?

Volg op deze pagina de projecten waar Peter en Marja op dit moment mee bezig zijn.

Klik door de galerijen om foto's te zien van de voortgang van Peters maquette van het Kunstmuseum, hier rechts, en daaronder van Marja's schilderijenserie: cirkels en verticalen.

Maquette Kunstmuseum Den Haag

Gewoonlijk restaureert Peter maquettes, nu maakt hij er zelf een. In het begin van de twintigste eeuw maakte architect H.P. Berlage twee maquettes voor de bouw van het Haags Gemeentemuseum (sinds 2019 omgedoopt tot Kunstmuseum Den Haag). Een van de maquettes is in bewaring bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, de andere is destijds weggegooid. Omdat het Kunstmuseum Den Haag beide maquettes tentoon wil stellen, heeft het museum aan Peter en Elien Voerman de opdracht gegeven de weggegooide maquette te reconstrueren. Aan de hand van eerdere werk- en bouwtekeningen brengen zij samen deze maquette weer tot leven.

Serie: cirkels en verticalen

Marja werkt aan een serie schilderijen met als thema: cirkels en verticalen. Na de voltooiing van Papier-stroke I en II is de cirkel rond. Er is nu ruimte voor een nieuwe project met een andere aanpak. Marja wil het voortdurende spel van hele en halve cirkels en voor en achter elkaar schuivende cirkels in beeld brengen, als metafoor voor de vele processen in een leven. Dit worden twee series van acht werken op papier van 1.25 bij 1.25 meter.

       © 2020 Atelier Abstederdijk. All rights reserved.

Website design by Laura Kipp. Powered by Wix.