Waar werken wij nu aan?

Volg op deze pagina de projecten waar Peter en Marja op dit moment mee bezig zijn.

AtelierRoute Utrecht 2021

Afgelopen zaterdag 9 en zondag 10 oktober waren het tuinatelier én Marja's werk te bezichtigen tijdens de Atelierroute Utrecht. Foto's van deze geslaagde dag verschijnen binnenkort op deze pagina. Informatie over de route vind je op de website van Atelierroute Utrecht.

Linosnedes van Marja

Sinds kort experimenteert Marja met druktechnieken. Dit is voor haar een totaal nieuwe werkwijze. Hiernaast de eerste resultaten: linosnedes en een papierdruk. 

Maquette Kunstmuseum Den Haag

Normaal gesproken restaureert Peter maquettes. Dit keer maakte hij er zelf een.
In het begin van de twintigste eeuw maakte architect H.P. Berlage twee maquettes voor de bouw van het Haags Gemeentemuseum (sinds 2019 Kunstmuseum Den Haag). Een van de maquettes is in bewaring bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, de andere is destijds weggegooid. Omdat het Kunstmuseum Den Haag beide maquettes tentoon wilde stellen, vroeg het museum aan Peter en aan Elien Voerman de weggegooide maquette te reconstrueren. Aan de hand van eerdere werk- en bouwtekeningen brachten zij deze maquette weer tot leven.

De fotogalerijen hieronder laten de verschillende fases van de reconstructie zien. Het project is inmiddels voltooid. Tot en met 7 november 2021 zijn beide maquettes te zien in de tentoonstelling 'Het gedroomde museum - Berlages meesterwerk' in Kunstmuseum Den Haag.

 

Ook kunt u de online uitzending van de opening hier terugkijken. Vanaf minuut 23:48 is de maquette in beeld.

Beeldverslag februari 2021

Opbouw maquette en opening tentoonstelling 'Het gedroomde museum' in Kunstmuseum Den Haag.

Beeldverslag periode februari-maart 2020

Beeldverslag periode april-juli 2020

Beeldverslag periode december 2019-januari 2020